2015. június 21., vasárnap

Milyen a tökéletes szemöldök?

De először is, tisztázzuk, hogy mi is a legmegfelelőbb forma, persze ez változik arctípusonként. Ezért nem érdemes a divatot vakon követni, figyelembe kell venni, hogy a mi saját arcformánkhoz pontosan mi is illik, mi az ami a megszépíti az arcunkat és nem elcsúnyítja. Persze most nagyon örülök annak, hogy egy ideje már egyre divatosabb a vastagabb, természetesebb szemöldök,és végre nem a tetovált az egyetlen irány. Ez a következő kép sokat segíthet:
Ez után viszont az a kérdés vetődhet fel, hogy mégis az én arcom melyik formába tartozik? Tehát, vegyük szépen sorjában:






Sokszor hallhattuk már, hogy a szemöldök keretet ad az arcnak, és egy rosszul megválasztott forma elronthatja a teljes összképet is akár. Tini koromban az volt a mániám, hogy minél vékonyabbra, és kisebbre szedjem szegényt, így utána sok sok évembe telt, amíg mára már nagyjából normálisan visszanőttek. Persze valahogy a bal oldali még mindig önálló életet él, és kicsit sem hasonlít a másikra, de hát erre valók a púderek és ceruzák.

  • Ovális: ezt a formát nevezik az ideálisnak, hiszen szinte majdnem szimmetrikus. Hangsúlyos arccsont jellemzi, illetve, hogy a vonások arányosak. Pl: Megan Fox.

  • Hosszúkás: vékony és láthatóan hosszú vonalak, magas homlok és keskeny orr jellemzi. Pl:Sarah Jessica Parker.

  • Kerek arc: látható, hogy a homlok és az áll is széles. Ezt a formát könnyű meghatározni, szinte kör alakkal lehet körberajzolni. Pl: Kirsten Dunst.

  • Szögletes: erős, és hangsúlyos az állkapocs, ami egy vonalban van a homlok legszélesebb részével. Pl: Angelina Jolie

  • Szív: (vagy más néven háromszög alakú) széles homlok mellé keskeny, hegyes áll párosul. Pl: Reese Witherspoon

  • Gyémánt: igen ritka forma, így nehéz is elkülöníteni. A homlok és az áll keskenyebb, az arccsont a leghangyúlyosabb. Pl: Eva Longoria.

Végtére is, az oválistól minden más arcforma esetében a cél az, hogy az oválishoz közelítsünk. Például a kerek formánál a cél az arc hosszítása, míg a hosszúkásnál pedig az, hogy optikailag rövidebbnek tűnjön. Ezek után hogy már tudjuk, hogy milyen az arcformánk, további kérdések merülnek fel. Többek között, hogy mégis hol kezdődjön és hol érjen véget a szemöldökünk?

Először is vegyél egy ceruzát és tedd az orrod mellé, a belső szemzugodnál haladjon végig, ez jelzi, hogy hol kéne kezdődnie a szemöldöködnek. Ha ez megvan mehetünk tovább, most told el a ceruzát tovább az íriszedhez, itt kell, hogy a legmagasabb pontja legyen a szemöldöknek, és ha még tovább haladunk és a szem külső sarkánál halad át, ott kell, hogy véget érjen.



Térjünk rá arra, hogy én, hogy csinálom, nálam mi vált be, mik a személyes tapasztalataim. Én személy szerint inkább szemöldök púder, por párti vagyok, nekem valahogy könnyebb vele bánni, és sokkal természetesebb lesz a végeredmény is.



 Ezt a két terméket szoktam használni. Az első az Essence szemöldök ápoló készlete, a második pedig az Avon szemöldök ceruzája. Ha eddig nem tettétek volna, mindenképp ruházzatok be egy (a képen kevésbé látszó) ferde fejű ecsetre, ezzel lehet a legszebben dolgozni szerintem.

A következő képeken próbáltam bemutatni, hogy mennyi a különbség a ceruza és a por között, hát igen, nem sok, inkább épphogy csak egy kicsit természetesebb, egyszerűbb beledolgozni a szálak közé, jobban kitölti a helyeket.Bal fölső képen az Essences szemöldökport használtam, a jobb oldalin pedig a ceruzát. Látszik, hogy nincs eget verő különbség, csak ízlés kérdése, hogy kinek mi áll jobban kézre.



Szinte nem is tűnik teljesnek, befejezettnek egy szép szemsmink, ha nincs szépen hozzá igazítva a szemöldök, ez koronázza meg. Ha végképp nem tudjuk eldönteni, hogy mi állna jól nekünk, akkor ne kezdjük el őrülten tépkedni a szálakat, mert rengeteg időbe kerül mire vissza nő (ha egyáltalán vissza nő), bízzuk inkább szakemberre és menjünk el kozmetikushoz.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése